Onterecht verzonden Betaalbewijs

Zaterdag 28 maart hebben velen een mail gekregen als Betaalbewijs voor de Koningsmarkt 2020.
Nadat wij de inschrijfgelden gisteren hadden teruggeboekt is dat Betaalbewijs automatisch verzonden.
Kennelijk zit er in het systeem van Mollie, dat de betalingen afwikkelt, een terugkoppeling naar onze database.
En onze database verstuurt dan, ten onrechte, een Betaalbewijs.
De boodschap is in ieder geval:
– Dat betaalbewijs kan de prullenbak in
– De markt gaat niet door.
– Iedereen zou zijn inschrijfgeld nu op de rekening moeten hebben. (of maandag)

UITSTEL EN ANNULERINGEN

UITSTEL EN ANNULERINGEN DOOR VELP VOOR ORANJE

‘Iedereen moet z’n spulletjes nog even opslaan’, meldt Johan Thijsse, marktmeester van de Koningsmarkt in Velp. Oranjevereniging Velp voor Oranje heeft op advies van de landelijke Bond van Oranjeverenigingen besloten om op Koningsdag geen festiviteiten te organiseren. Dus ook de ‘grootste particuliere markt van het Oosten’ gaat dit jaar niet door.

‘Vooral voor de deelnemers zal dat een teleurstelling zijn’, denkt Thijsse, ‘zij kijken altijd reikhalzend uit naar de gezellige markt op de Rozendaalselaan.’ Of later in het seizoen de Koningsmarkt alsnog wordt gehouden is onzeker: ‘We wachten eerst rustig af hoe de Corona-epidemie zich ontwikkelt.’

Het bestuur van Velp voor Oranje heeft besloten dat alle evenementen rond Herdenken & Vieren (16 t/m 22 april) in Velp worden geannuleerd. De bijeenkomst bij het Monument voor moedige mensen in WO2 wordt verplaatst naar zondag 20 september. De presentatie van het Project Helpt Elkander, die op feestelijke wijze zou plaatsvinden in de Grote Kerk,  gaat niet door. De muzikanten van de Politie Big Band en de Velpse Accordeonvereniging kregen inmiddels bericht dat hun concert geen doorgang vindt. En de bijeenkomst met meer dan 400 leerlingen van de groepen 7 en 8 van de Velpse en Rozendaalse basisscholen kan natuurlijk ook niet doorgaan.

VUURWERK

Maar voor de inwoners van Velp en wijde omgeving is er nog wel een ‘lichtpuntje’. Want – als de omstandigheden het toelaten –  wordt de feestelijke Vuurwerkshow van zaterdag 18 april verplaatst naar zaterdagavond  29 augustus. Een bijzondere datum, omdat 75 jaar geleden in datzelfde weekend de eerste Koninginnedag na de oorlog werd gevierd. Koningin Wilhelmina werd op 31 augustus 65 jaar. En dat vierde Velp voor Oranje toen door drie dagen feest te vieren. Zo groots zal het dit jaar niet worden. Maar op 29 augustus rijdt ’s morgens wel een grote optocht met meer dan 60 historische legervoertuigen uit WO2 door het dorp, voorafgegaan door The Seaforth Highlanders of Holland (doedelzakspelers) en andere orkesten.

KONINGSDAG

Net als de Koninklijke Bond van Oranjeverenigingen roept ook Oranjevereniging Velp voor Oranje iedereen op om met ideeën te komen om op Koningsdag 27 april toch een feestelijke sfeer te creëren in het dorp. Bijvoorbeeld door allemaal de vlag uit te steken. Een bloemetje brengen bij mensen in de zorg, de politie en andere zorgenden. Of misschien (heel ouderwets) met een geluidswagen door het dorp te  rijden. Ideeën daarover kan iedereen mailen aan info@velpvoororanje.nl

Voorzitter Gety Hengeveld van Velp voor Oranje schrijft in een brief aan alle vrijwilligers en de zeventien meewerkende verenigingen aan Koningsdag: “Voorlopig maken wij geen nieuwe plannen. We wachten rustig af hoe de komende maanden verlopen. Ondertussen wensen we iedereen het allerbeste toe.  En we verheugen ons erop jullie over enige tijd weer hartelijk te kunnen begroeten met een ferme handdruk!!”

Zie ook www.velpvoororanje.nl; www.velpvoororanje.org en de Facebookpagina.

Start inschrijving Koningsmarkt 2020

Op 15 februari 2020 om 20.20 uur starten we met de inschrijving voor de kramen en grondplaatsen voor de Koningsmarkt 2020.
Het is Koningsdag op maandag 27 april 2020.

Inschrijven doe je dan via www.velpvoororanje.org
Plattegronden van het marktterrein zijn in het submenu Koningsmarkt op die website te vinden.

Je krijgt in dat inschrijfproces een inschrijfnummer te zien. Bewaar dat goed. Met dat inschrijfnummer kan je meestal half maart je toegewezen plaats zien op onze Facebookpagina.

Ongeveer twee weken voor Koningsdag hebben we de indeling wel definitief. Dan sturen we een mail met een toegangskaart die je nodig hebt om op het marktterrein te komen.

Nominatie Gouden Roos

Hoe interesseer je jongeren voor de verhalen van de Tweede Wereldoorlog?
Niet door ze een boek te laten lezen. Ze willen filmpjes bekijken op YouTube.
Stichting Velp voor Oranje ontwikkelt daarom een Multimediaproject getiteld HELPT ELKANDER.

Dit bijzondere project is genomineerd voor de Gouden Gelderse Roos Erfgoedprijs.
Een vakjury zette het project inmiddels op de shortlist van de 10 beste inzendingen. Voor de publieksprijs kan iedereen tot 4 oktober meestemmen.

Wil je ons initiatief steunen?
Stem dan op Multimediaproject HELPT ELKANDER

Swingend concert op 24 augustus

Een gratis feestelijk en swingend optreden door de Politie BIG-BAND Oost-Gelderland is het cadeau van het jubilerende Velp voor Oranje voor alle Velpenaren en bezoekers uit wijde omgeving. Zaterdagmiddag 24 augustus van 14.00 – 16.00 uur is iedereen welkom op het Kerkplein in de Emmastraat. Er staan stoelen en banken voor de luisteraars en er is gratis bellenblaas voor de kinderen.

125 Jaar geleden werd Velp voor Oranje opgericht. Om precies te zijn op 16 juli 1894. Omdat die datum nu midden in de vakantie valt, werd op zondag 28 april – de dag na Koningsdag – al een jubileumfeest georganiseerd op de oprijlaan naar kasteel Biljoen. Ringsteken met paarden, een zweef- en draaimolen en gratis ponyrijden waren toen de hoofdattracties. En er waren ijsjes te koop en suikerspinnen en poffertjes.

Politie BIG-BAND

Het bestuur van Velp voor Oranje besloot om ook ná de vakantieperiode nog een feestje te organiseren. En omdat bijna iedereen van opgewekte muziek houdt is de Politie BIG-BAND Oost-Gelderland onder leiding van Guus Tangelder uitgenodigd.  De bekende band speelt composities van Glenn Miller (‘In the Mood’), jazzy muziek van Count Basie, maar ook pop-muziek, stevige rocknummers en gezellige Latijns-Amerikaanse stukken. Een charmante zangeres zal het optreden zo nu en dan extra verlevendigen.

Bij de kraam van Velp voor Oranje is het mooi uitgegeven Jubileumboekje te koop met veel foto’s en verhalen over vroegere Oranjefeesten. Het kost slechts € 2,50. Degenen die zich ter plaatse opgeven als donateur krijgen het boekje gratis.

Koningsdag 2020

Na zo een mooie dag als afgelopen zaterdag kijken we natuurlijk al weer naar 2020.

Wil je tot de eersten behoren die een mailtje krijgt wanneer we starten met de inschrijving voor een kraam of grondplaats. Vul je gegevens hieronder in en je krijgt een in januari 2020 een mail met de startdatum.

Toegangskaarten kraamhouders Koningsmarkt

Ieder jaar maken we voorafgaand aan Koningsdag wel wat mee. Zo ook nu: We waren een programmafile kwijt die de Toegangskaarten in bulk verzendt.
Zoals iedereen kan zien (waarschijnlijk weer in de spambox), hebben we de file gevonden en is alles verzonden. Print het document in de meegestuurde link uit. Dat document heb je de 27ste echt nodig.
Ook al staat op alle docs 2018. Ze zijn dit jaar ook geldig. 
Die eerste mail met het Plaatsbewijs mag je weggooien. Die is niet nodig. Door aan de markt deel te nemen verwachten we dat je je aan de spelregels houdt. Daar hebben we geen handtekening voor nodig.

RINGSTEKEN met paard, sjees en scootmobiels

Een ‘ouderwets’ feest voor alle inwoners van Velp en omgeving.

RINGSTEKEN met paard en sjees.
WAAR: Op de van Spaenallee, de oprijlaan van kasteel Biljoen.
WANNEER: Zondag 28 april, tussen 13.00 en 16.00 uur.
VOOR WIE: Verenigingen en maatschappelijke organisaties. 
PRIJZEN: 500,– euro prijzengeld, beschikbaar gesteld door Biljoen Groen. 

IN DE PAUZES:
RINGSTEKEN met scootmobiels (leuke prijsjes) 

OPGEVEN: 125jaar@velpvoororanje.nl of tel. 06-24496167

RINGSTEKEN voor kinderen in kruiwagens (leuke prijsjes): ter plaatse opgeven.
GRATIS: Zweefmolen, Draaimolen, Ponyrijden.
MUZIEK: Drum- en Showfanfare mr. H.M. Van der Zandt
POFFERTJESKRAAM, koffie/thee, ijskokar, suikerspin.