Swingend concert op 24 augustus

Een gratis feestelijk en swingend optreden door de Politie BIG-BAND Oost-Gelderland is het cadeau van het jubilerende Velp voor Oranje voor alle Velpenaren en bezoekers uit wijde omgeving. Zaterdagmiddag 24 augustus van 14.00 – 16.00 uur is iedereen welkom op het Kerkplein in de Emmastraat. Er staan stoelen en banken voor de luisteraars en er is gratis bellenblaas voor de kinderen.

125 Jaar geleden werd Velp voor Oranje opgericht. Om precies te zijn op 16 juli 1894. Omdat die datum nu midden in de vakantie valt, werd op zondag 28 april – de dag na Koningsdag – al een jubileumfeest georganiseerd op de oprijlaan naar kasteel Biljoen. Ringsteken met paarden, een zweef- en draaimolen en gratis ponyrijden waren toen de hoofdattracties. En er waren ijsjes te koop en suikerspinnen en poffertjes.

Politie BIG-BAND

Het bestuur van Velp voor Oranje besloot om ook ná de vakantieperiode nog een feestje te organiseren. En omdat bijna iedereen van opgewekte muziek houdt is de Politie BIG-BAND Oost-Gelderland onder leiding van Guus Tangelder uitgenodigd.  De bekende band speelt composities van Glenn Miller (‘In the Mood’), jazzy muziek van Count Basie, maar ook pop-muziek, stevige rocknummers en gezellige Latijns-Amerikaanse stukken. Een charmante zangeres zal het optreden zo nu en dan extra verlevendigen.

Bij de kraam van Velp voor Oranje is het mooi uitgegeven Jubileumboekje te koop met veel foto’s en verhalen over vroegere Oranjefeesten. Het kost slechts € 2,50. Degenen die zich ter plaatse opgeven als donateur krijgen het boekje gratis.