Herinnering 75 JAAR VRIJHEID voor basisschoolleerlingen

In het weekend van 31 augustus 1945 vierde Velp drie dagen feest. Het was de eerste Koninginnedag na de oorlog en Koningin Wilhelmina werd 65 jaar. Op de eerste feestdag legden schoolkinderen kransen ter nagedachtenis aan de doden van WO2.

‘Het is daarom nu, precies 75 jaar later,  een mooi moment om de speciaal gemaakte Herinneringsvaantjes uit te delen’, vindt Kees Prins, bestuurslid van Stichting Velp voor Oranje. ‘We lieten de vaantjes/boekenleggers met de vlaggen van onze bevrijders speciaal maken ter gelegenheid van 75 JAAR VRIJHEID. Ze zijn bestemd voor de leerlingen van alle basisscholen in Velp en Rozendaal.’

Door de coronacrisis zijn alle herdenkingen en vieringen in april en mei afgelast en konden ook de vaantjes niet worden uitgedeeld.

Vandaag krijgen alle basisschoolleerlingen dus alsnog de vrolijke Herinneringsvaantjes van Velp voor Oranje. En iedereen kan op de website www.WO2Velp.nl nog eens de korte film bekijken met burgemeester Carol van Eert, toen hij op 16 april jl. bloemen legde en de klok luidde bij de herdenkingsmonumenten in Velp.